Hoe houd ik mijn leer mooi?

Pas op met warmtebronnen bij leer

Zorg ervoor dat uw lederen producten tenminste 30 cm van warmtebronnen verwijderd staat. Bij langdurige blootstelling aan radiatoren of aan warme lucht kan het leder uitdrogen, barsten of hard worden. Indien nodig, kunt u zich wenden tot ons voor een product dat het leder voedt.

Kleurvervaging van het leder door direct zonlicht

Stel uw lederen producten niet rechtstreeks bloot aan zonlicht. Alle materialen zullen bij blootstelling aan de zon mettertijd hun oorspronkelijke kleur verliezen. Anilineleder is bijzonder gevoelig voor zonlicht. Plaats aniline lederen producten NIET in de buurt van ramen. Voor een product dat de kleur opfrist, kunt u contact met ons opnemen op het tabblad contact.

Huisdieren kunnen het leder beschadigen

We raden aan dat u uw uw huisdieren niet op uw leren bank laat. Zij kunnen het leer met hun scherpe klauwen beschadigen. Bovendien is hun speeksel en hun andere lichaamsvochten bijzonder agressief voor leer.

Gebruik nooit agressieve chemische producten op het leer

Gebruik nooit agressieve chemische producten of verf in de buurt van leder. Houdt producten zoals nagellak, bleekmiddel, nagellakremover, lijm en huishoudelijke reinigingsmiddelen uit de buurt van het leder.
Vermijd ALLE producten die oliën of oplosmiddelen bevatten, daar deze het leder kunnen aantasten. Stof het leder af zoals u de rest van uw interieur in huis afstoft. Bevochtig een zachte doek (bijvoorbeeld een oude lap) met doorgekookt water of Quick and Bright Daily Cleaner en stof het leder hiermee eens per week af. U kunt ook de zachte borstel van de stofzuiger gebruiken.

Leder en allergie

Daar stof niet in het leder kan indringen, is een lederen meubel ideaal voor mensen met een allergie. De levensduur van leder neemt toe wanneer men het preventief behandelt. In geval van anilineleder en gepigmenteerdleder, gebruikt u Leather Protection Cream. Het leder wordt hierdoor beschermd tegen vlekken en vuil.

Als algemene regel dient uw lederen producten tenminste eens in de zes maanden schoon gemaakt te worden met Leather Soft Cleaner om vuil, transpiratievlekken en en vet te verwijderen. Anilineleder is sterk absorberend en moet daarom vaker worden schoongemaakt, Breng na het reinigen opnieuw Leather Protection Cream aan, om de bescherming te herstellen.